Geen zomers Toffler en Vrije Volk Festival dit jaar; deze en andere festivals worden verplaatst

Acht Rotterdamse festivals die dit jaar zouden plaatsvinden vóór 1 juli zijn verplaatst naar het najaar. Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Rotterdam hebben besloten dat onder andere Toffler en Vrije Volk Festival in de herfst zullen worden gehouden.

Alle evenementen die worden verplaatst zijn CHIO Rotterdam, KLM Urban Trail, Zegevieren Festival, Modular Festival, Get Loose Festival, Toffler Festival, Boothstock Festival en Vrije Volk Festival. Blijdorp Festival, wat in augustus gepland staat, gaat wel door.

Wel is dit onder voorbehoud. Wanneer blijkt dat Blijdorp Festival niet door kan gaan met alle bezoekers, wordt er een coronaproof versie gepland met minder bezoekers. Dit is een aangepast programma met verschillende shifts verspreid over twee dagen.

“Blij dat evenementen niet worden geschrapt”
De directie van Rotterdam Festivals is blij dat de evenementen die vóór 1 juli gepland stonden, op deze manier niet volledig geschrapt hoeven te worden. “We kijken ernaar uit om in het najaar deze geweldige festivals te bezoeken en velen met ons”, geeft directeur Renske Satijn aan. “Het vertrouwen in de professionaliteit, flexibiliteit en organisatiekracht van onze organisatoren is groot.”

Vorig jaar werd besloten dat alle evenementen die in 2020 gepland stonden en door corona niet door konden gaan, sowieso een nieuwe plek kregen in 2021. Daarbij werd wel de voorwaarde afgesproken dat de festivals dit jaar alleen doorgang konden vinden als de coronasituatie dit toeliet.

Inmiddels weten we dat evenementen nog steeds niet zijn toegestaan, maar wanneer dit wel weer kan is nog niet bekend. Het kabinet heeft de hoop gevestigd op 1 juli. Voor evenementen die gepland staan na 1 juli geldt daarom een garantiefonds.