Een kunstgebit, een zwangerschapstest: dit zijn de vreemdste vondsten in het ov

De Instagram-pagina is net een dag oud en heeft nu al duizenden volgers. Op @SubwayCreatures.nl vind je de gekste foto’s van vondsten in het Rotterdamse openbaar vervoer. Van een kunstgebit tot een passagier met een duif in haar hand, je kan het zo gek niet bedenken.

De nieuwe Instagram-hit is van de persoon die ook achter Instagram-pagina Rotterdamse Memes zit. Hulya startte dinsdag met de nieuwe pagina. Binnen één dag scoorde @SubwayCreatures.nl al ruim 6.000 volgers. Een aantal dat blijft oplopen. En het begon allemaal bij een Instagram-story.

Reacties geëxplodeerd
“Vorige week zat ik in de metro en zag ik ineens een Albert Heijn-mandje onder de metrostoel liggen. Dit plaatste ik op onze Instagram-story en daarna explodeerde de hoeveelheid reacties”, zegt oprichter Hulya. Volgers van Rotterdamse Memes sturen inmiddels massaal foto’s van vreemde ervaringen en vondsten in het openbaar vervoer.

“Onze volgers reageerden echt dat het een ding moet worden”, gaat de Instagrammer verder. “We kregen zoveel berichten van mensen dat we hebben bedacht om gewoon een tweede account te maken”, aldus Hulya. Nu wordt er op de pagina alleen content geplaatst uit Rotterdamse vervoersmiddelen – en dan met name de metro – maar er komen ook gekke foto’s en filmpjes van mensen die niet in Rotterdam wonen.

Gekke ervaringen in het ov
In de OPEN Vraag spreken we Rotterdammers op Blaak over hun gekke ervaringen in het openbaar vervoer.