Geliefden herdenken tijdens Allerzielen

Op de Rooms-katholieke begraafplaats St. Laurentius aan de Nieuwe Crooswijkseweg werden overleden geliefden herdacht tijdens Allerzielen. De dienst werd geleid door de populaire pastoor Chris Bergs die bezoekers tot tranen roerde met zijn mis.

Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Op deze dag worden de heiligen en martelaren herdacht. Tijdens Allerzielen worden mensen herdacht die ons zijn ontvallen. De dienst van Chris Bergs was druk bezocht. Het begon met een mis in de kerk. Hierna werden de graven gezegend met wijwater en wierook. Voor velen was de herdenking een emotionele gebeurtenis. Eén van de bezoekers was haar moeder net verloren en hield het dan ook niet droog tijdens de dienst van de Pastoor: “Ik moest wel even een traantje wegpinken. Uiteraard ook omdat hij als geen ander het zo mooi kan verwoorden waar het over gaat. Je weet dat mijn mamma op een andere plek is, maar waar?”.

Zelf denkt Chris Bergs aan overleden geliefden op deze bijzondere dag: “Ik denk in dit geval toch aan mijn ouders. Dat is toch ook uit wie ik geboren ben. Die mij zo veel hebben meegegeven. Dat hebben ze echt. Dat doet me wel terugdenken aan wat ze voor me gedaan. Daar kun je dankbaar voor zijn.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat