Geliza opent vegetarisch Caribisch pop-up restaurant: ‘Om de Caribische keuken naar de mensen te brengen’

Geliza Nicolaas is sinds 2020 succesvol met haar Caribische catering Dushi Food. Nu opent ze het pop-up restaurant Ma Mai bij Oase aan de Schiehaven in Rotterdam. Ze staat daar samen met haar vader in de keuken: “Van hem heb ik het koken ooit geleerd.”

Vegetarisch
Geliza staat bekend om haar kip, maar bij Ma Mai is alles vegetarisch. “Ik heb daar heel lang over na moeten denken, maar uiteindelijk dacht ik: we gaan het gewoon doen.” Het restaurant is geopend in de weekenden tot en met 25 november. “Mijn doel is om de veelzijdigheid van de Caribische keuken naar de mensen te brengen, veel mensen kennen alleen Caribische snacks, daarom is een authentiek recept zoals gestoofde Papaja met Funchi ook zo verrassend voor velen”, zegt Geliza opgewekt.

Ma Mai, wat ‘onze oma’ betekent, laat gelijk zien dat het om een familie onderneming gaat want de vader en haar zus helpen ook geregeld in de keuken. “Ik vind het heel bijzonder dat ik nu met mijn vader in de keuken sta, van hem heb ik het koken ooit geleerd en nu doen we het samen en leert hij ook van mij.”

Oase
Oase Gelegen aan de Schiehaven, is een multifunctionele ontmoetingsplaats die in het kader van duurzaamheid. Het biedt ruimte voor pop-up restaurants met vegetarische gerechten gemaakt met zoveel mogelijk lokaal geproduceerde producten. Daarnaast wil Oase ook inclusief zijn voor mensen met een kleiner budget, vertelt manager Bas: “Bij ons kun je namelijk een daghap krijgen voor de prijs van een glas natuurwijn.”