Geloof het of niet; wonen in een kerk

Liset en haar man Edu hebben 17 jaar geleden in 1999 een oude kerk in Tuindorp gekocht. Dat is ook de bekende thuisbasis van de RDM (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij) op Heijplaat. Zij hebben er een bijzonder stulpje van gemaakt.
De van oorsprong gereformeerde kerk werd niet meer als zodanig gebruikt en heeft ook een tijdje gefungeerd als kerk voor de pinkstergemeente. Inmiddels is dat alweer een hele tijd geleden. Nu werken én wonen Liset en haar man er samen met hun zoon, met ontzettend veel plezier. Ze hebben de ruimte door de jaren heen vele malen veranderd en zijn zelfs inpandig een paar keer ‘verhuisd’. 

Als zelfstandige ondernemers is het voor het echtpaar heerlijk om zoveel verschillende ruimtes te kunnen benutten en er in alle ruimte en vrijheid te kunnen werken zonder gestoord te worden. Zo ontwerpt en maakt Liset tassen in haar atelier en doet Edu eigenlijk van alles en nog wat op creatief gebied.

Bijzonder is het wel. In de woonkamer staat nog een immens groot orgel waar zo nu en dan een scherm naar beneden komt en het gezin gezellig samen een filmpje kan kijken via de beamer. Op de plek van het voormalige spreekgestoelte zit nu een open haard en de recreatie ruimte van de kerk dient als woonkeuken, waar een mooie tuin inclusief perenboom aan grenst. Op naar dit bijzondere stukje Heijplaat!