Gemeente Rotterdam vraagt om mening inwoners over nieuwe oeververbinding

Rotterdammers kunnen meedenken over mogelijk nieuwe oeververbindingen om zo de drukte in de stad verminderen. Files en overvolle bussen en metro’s zijn inmiddels geen zeldzaamheid meer. “Als je bedenkt dat er tot 2040 ook nog eens 50.000 woningen gebouwd gaan worden in de stad, is het duidelijk dat er maatregelen nodig zijn om bereikbaar te blijven”, zo schrijft de gemeente op haar website.
In een diepgaand onderzoek van onder meer de gemeente, de provincie en het ministerie naar hoe deze bereikbaarheid in de stad en de regio verbeterd kan worden, onderzoeken zij zes mogelijke maatregelen. De eerste mogelijke maatregel is een nieuwe oeververbinding in de vorm van een brug of een tunnel tussen Kralingen en Feijenoord voor verschillende soorten vervoer.

Daarnaast wordt er nagedacht over een OV-verbinding tussen Zuidplein en Kralingse Zoom of tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal via de Maastunnel. Een andere mogelijke maatregel is een nieuw treinstation bij de Kuip. De laatste twee mogelijkheden moeten de druk op de Van Brienenoordbrug en de Algeracorridor in Capelle aan den IJssel verminderen.

Iedereen mag meedenken over de zes maatregelen. Reacties kunnen tot en met 19 februari digitaal worden ingediend via oeververbindingen.nl, per e-mail naar [email protected] of per brief naar Postbus 843, 3100 AV, Schiedam. Actief meedenken tijdens informatiebijeenkomsten of masterclasses is ook mogelijk. Op de website oeververbindingen.nl staat een agenda met het overzicht van alle evenementen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat