Gemeente werkt niet mee aan verzoek bewoners Zuidwijk over onderzoek betaald parkeren

De gemeente wil niet meewerken aan de verzoeken van Rotterdammers uit Zuidwijk om het draagvlakonderzoek voor betaald parkeren wat daar nu gevoerd wordt, te verlengen.

Het draagvlakonderzoek over het invoeren van betaald parkeren dat de gemeente op dit moment doet in Zuidwijk, is volgens wijkbewoners niet toegankelijk genoeg. Zo zouden de brieven te laat verstuurd zijn, en alleen maar in het Nederlands. De wijkraad wilde dat de brief opnieuw wordt verstuurd in meerdere talen en dat het onderzoek met een maand wordt verlengd. De gemeente heeft nu aangegeven daar niet aan mee te willen werken.

Actie
Bewoner Mireille is een actiegroep gestart naar aanleiding van het onderzoek. Op haar Facebookpagina geeft ze aan dat ze zich zorgen maakt over de plannen, en dan voornamelijk over de kosten: “Het betaald parkeren zal zeker voor onze wijken een inslag zijn voor de financiële kosten en dan nog zal het probleem daarmee niet opgelost worden. Het zal de eenzaamheid vergroten, mensen zullen door het betaald parkeren minder snel op visite komen omdat het financieel niet voor iedereen haalbaar is.”

Inmiddels zijn een aantal bewoners een petitie gestart. Onder de naam ‘Geen betaald parkeren in Pendrecht, Zuidwijk en de Wielewaal’ verzamelen ze handtekeningen. De petitie is binnen korte tijd al bijna 700 keer ondertekend, en het aantal handtekeningen blijft stijgen.

Alleen rechtstreekse reacties
OPEN Rotterdam heeft de woordvoerder van de verantwoordelijke wethouder Judith Bokhove benaderd, en wij kregen de volgende reactie: “Bij de invoering van betaald parkeren worden overal een aantal stappen genomen. Onder andere draagvlakpeiling, parkeerdrukmetingen en advies van hulpdiensten. Dat proces loopt nu, daarom gaan we nu niet reageren op de reacties. Een kleine groep bewoners maakt bezwaren rechtstreeks kenbaar door de wethouder te mailen. Die bewoners krijgen ook een rechtstreekse reactie.”