Gemeentelijk ombudsman opent extra kantoor op Zuid

De Rotterdamse gemeentelijke ombudsman en de kinderombudsman hebben woensdag een nieuwe locatie geopend op Zuid. Ombudsvrouw Marianne van den Anker helpt daar vanaf nu ook iedere woensdag alle Rotterdammers die vastlopen in het systeem. De Rotterdammers die hulp nodig hebben, kunnen die dag gewoon naar binnenlopen.

“Mensen kunnen bij mij terecht als ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Ze hebben met allerlei instanties te maken en zitten in de problemen, terwijl ze echt hun eigen verantwoordelijkheid hebben genomen”, stelt Marianne van den Anker. Ze heeft net het lintje doorgeknipt en daarmee officieel het kantoor geopend waar ze iedere woensdag aanwezig zal zijn en Rotterdammers kunnen binnen lopen.

Al snel komen voorbijgangers vragen wat er precies gaande is. Een vrouw zegt daarbij ook dat ze met problemen te maken heeft. Van den Anker schiet direct in haar rol als ombudsvrouw. “We hebben hier iemand van de gemeente en die weet alles van huren in de vrije sector”, wijst ze naar een collega. “Ook de kinderombudsman is aanwezig. De gemeente heeft net een loket geopend over scheidingen waar je terecht kan”, vertelt ze aan de vrouw. “Blijft u maar even hangen, dan kunt u direct met ons praten”, oppert Van den Anker. De vrouw oogt maar wat blij met het kantoor van de ombudsman zo dichtbij. “We staan voor jullie klaar. Het is gratis. Alsjeblieft kom met u verhaal”, zegt Van den Anker vol enthousiasme. Ze is er klaar voor om ook op Zuid alle Rotterdammers die dat nodig hebben bij te staan.