Gemengde reacties op kunstwerk van struisvogel in boot in Schiebroek-Zuid

Het kunstwerk Struis van kunstenaar Herman Lamers dat sinds mei op de vijver in de Donkersingel in Schiebroek-Zuid te vinden is, kan op gemixte reacties rekenen. Het beeld wordt voornamelijk als grappig gezien, maar niet iedereen is het daarmee eens. “Ik vind het totaal niet passen in de wijk, het is veel te groot”, aldus een omwonende.

Herman Lamers denk dat het nog wat tijd nodig heeft, voor alle inwoners van de wijk in Hillegersberg-Schiebroek de struisvogel kunnen waarderen. “Ze weten nog niet zo goed wat ze ervan vinden, maar dat vind ik ook wel leuk.”

Schiebroek op Safari
Margot Leeninga van Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg heeft zich samen met andere bewoners ingespannen voor de komst van het kunstwerk.  Het thema van het kunstfestival dit jaar is Schiebroek op Safari. Naast het beeld van de struisvogel is er ook nog ander werk van Herman te zien. Zo staat in de singel aan de Teldersweg Dancing Bears, twee dansende beren op een vlot. Door hulp van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek, Cultuur Concreet, de Stichting Bevordering van Volkskracht en het Elise Mathilde Fonds zijn de beelden in de wijk gekomen. Margot is blij met het beeld: “Struis is gewoon Struis. Dit beeld zet Schiebroek-Zuid op de kaart en is een verrassend landmark in de buitenruimte.”