Gerda richt kippenclub op: we willen mensen enthousiasmeren kippen te houden

Het lijkt steeds populairder te worden, zelf kippen houden. Gerda Zijlstra is zelf een zeer actief kippenhouder en wil graag een grote kippenclub oprichten. Het moet de stad gezelliger maken, voorzien van de nodige eieren en een stukje afvalprobleem oplossen.

“Ze zijn over in en om Rotterdam verstopt. Mensen die kippen houden. Het lijkt me leuk om al die mensen met elkaar in contact te brengen en zo ook andere mensen te enthousiasmeren om kippen te houden”, begint Gerda. “Wij consumeren per jaar zo’n 6 miljoen kippen in Rotterdam. Dat is ongeveer 10 per persoon. Dat is voor vlees en eieren. Dus we dachten: kunnen we mensen niet ook enthousiasmeren voor de kip als dier.” Ze heeft zelfs uitgerekend dat als alle honden en katten worden vervangen door vier kippen dat we alle eieren zelf zouden kunnen produceren in Rotterdam.

Enthousiast kippenhouder Margriet Albers is erg blij met haar dieren. “Het is ten eerste gezellig. Ten tweede leggen ze ook gewoon eieren. Daarnaast eten ze ook gewoon veel groente en tuinafval op”, stelt zij. “Als je een kip houdt, kun je er in principe nog aan verdienen ook met de eieren die ze leggen”, besluit Gerda in de hoop Rotterdammers over te halen aan de kip te gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter