Gerommel in de coalitie, deadliftduels en een anti-kapitalistische coup in ROPOPO

Te gast bij aflevering #21 van ROPOPO zijn twee wijkraadsleden: Renske Wienen (Centrum, voorheen PvdA) en Ruben Arnhem (Afrikaanderwijk, VVD). Renske hoopt dat Ruben stiekem als anti-kapitalist een coup binnen de VVD voorbereidt, Ruben herkent zijn eigen rebelse karakter in Renske.

Met Peter Groenendijk bespreken ze de clash in de gemeenteraad tussen Leefbaar en D66 over de vele explosies in de stad. Is dat een poppenkast voor de bühne of rommelt het in de coalitie? De wijkraadsleden hebben zo hun eigen, gemeenschappelijke ideeën hoe je het geweld lokaal zou kunnen voorkomen.

Dat is een goede aanleiding om de gasten eens wat beter te leren kennen. Want waarom werd Renske aangehouden op Koningsdag? En waarom mocht Ruben van burgemeester Aboutaleb de koning geen handje geven?

Veel wijkraadsleden zijn gefrustreerd over hun beperkte macht, maar Ruben is tevreden met kleine succesjes. Renske is dat pas als ze écht concreet, fysiek, resultaat ziet.

Over fysiek resultaat gesproken: Renske daagt wethouder Vincent Karremans uit om op hun gemeenschappelijke sportschool tot een powerliftduel. Wordt vervolgd!

En in de wijkraad van de Afrikaanderwijk worden ook de nodige duels uitgevochten, de mediators in Rotterdam draaien overuren. En dat zijn niet de enige politieke troublures aan tafel. Want waarom ging Renske weg bij de PvdA? En is Ruben meer een Vincent of een Ivo?

Na een paar sappige hoogtepunten van de socials raakt Ferrie nog een paar hoge noten in een kersvers Abba-lied.

Ropopo is een laagdrempelige podcast over de Rotterdamse politiek, met inhoud, humor en een beetje tempo. Smeuïg nieuws, persoonlijke inzichten, gasten en discussie. In de Rotterdamse Politieke Podcast, duiken presentatoren Tara Lewis en Ferrie Weeda in de hectische politieke campagnestrijd in aanloop naar de provinciale en waterschapsverkiezingen. Luister hier de eerdere afleveringen van ROPOPO