geWOON TV, nieuwe maandelijkse serie van Wijk TV

Bewoners van het Talma -of- HKT-blok worden door Wijk TV gevolgd sinds daar een grootscheepse renovatie werd aangekondigd. Sinds enige maanden zijn bewoners van het HKT-blok druk bezig. In eerdere vergaderingen hebben ze  zich verenigt, en de buurt geïnformeerd over de mogelijkheden om gezamenlijk op te trekken. De woningbouwcorporatie wil de boel grondig opknappen, zo grondig dat de meeste bewoners hun woning kwijt lijken te raken. 

Op één van de laatste vergaderingen ontstond een idee om met een bijzondere actie voor veel publiciteit te zorgen. Wat ze gaan doen zie je in deze aflevering van geWOON. De acties hebben inmiddels een eerste succes opgeleverd. De bewoners zijn uitgenodigd om met hun eigen architect om de tafel te gaan met de woningbouwcorporatie.

Alle eerdere afleveringen van geWOON zijn via deze link te bekijken: www.woonvlog.nl

 

Aflevering 5 – Woning sloop in het Riebeekblok
Wim Leewis is FNV-lid en druk bezig met het verdedigen van zijn woning. Vorig jaar kreeg hij als vele anderen in de Tweebosbuurt een brief in de bus. Zijn woning staat op de nominatie om gesloopt te worden, maar zijn huis in het Riebeekblok is nog in goede staat. Wim is van plan om alle bewoners te verenigen en samen op te trekken om de Woonvisie van tafel te krijgen.

Aflevering 4 – Terug naar het Zinkerblok in Feijenoord 
De makers van geWOON gaan terug naar het Zinkerblok in de wijk Feijenoord. Vorig jaar kregen bewoners daar te horen dat moeten verhuizen. De woningen zijn in te slechte staat. Niet iedereen wil weg. Bewoner Faisal Mokiem verteld over de ontwikkelingen, en meldt dat de leeggekomen woningen nu toch nog verhuurd worden. Opvallend zeker omdat de huurprijzen die gerekend worden vergelijkbaar zijn met wat de oude huurders moesten betalen. Een aantal bewoners is van plan om een advocaat in de arm te nemen. Ze willen pas weg als aan hun eisen is voldaan.

Aflevering 3 – In de Wielewaal wordt er gebouwd onder zelfbeheer
Bewoners van de Wielewaal zijn al sinds 2012 bezig met een plan om onder zelfbeheer betaalbare woningen te bouwen. Sinds die tijd zijn ze ook al in overleg met Woonstad.

Aflevering 2 – Klachten uit het Talmablok
Bewoners Talmablok (HKT blok) bezochten hun architect om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om het blok aan te pakken zonder dat ze definitief moeten verhuizen. Dat het met de staat van de huizen slecht gesteld is verteld Abu Ligaya een andere bewoner van het HKT blok. Al 10 jaar wonen hij en zijn gezin er zonder dat er ooit iets aan is opgeknapt. Zijn klachten het is koud er zijn lekkages en het is vochtig. Toch wil graag in zijn huis blijven wonen.

 

Aflevering 1 – Bewoners van het Talmablok
Hoe gaat het met het Talmablok?

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat