Gezocht: deelnemers voor Dia di Tula-woordkunstwedstrijd

Stichting ‘Gedeeld verleden, Gezamenlijke toekomst Rotterdam’ zoekt deelnemers voor de Dia di Tula-woordkunstwedstrijd. Rotterdamse spoken word-artiesten, dichters en rappers kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden en maken kans op een plek op het podium.

Rotterdamse woordkunstenaars die aan de wedstrijd op dinsdag 16 augustus mee willen doen, moeten rekening houden met het thema ‘de erfenis van Tula, de erfenis van onze voorouders.’ Tijdens Dia di Tula, dat in Rotterdam jaarlijks wordt georganiseerd, staat het Nederlandse slavernijverleden centraal en dan in het bijzonder de geschiedenis op Curaçao. Dia di Tula was de leider van de Curaçaose slavenopstand van 1795 en moest dat met de dood bekopen.

Bewustwording
‘Gedeeld verleden, gezamenlijke toekomst’ zet zich breder in om meer bewustwording te creëren over deze voor velen onderbelichte kant van de Nederlandse geschiedenis. De stichting is medeorganisator van de Keti Koti-herdenking op 1 juli en organiseert in samenwerking met OPEN Rotterdam de serie ‘History Matters’ waarin historici studenten bijpraten over het koloniale verleden van Rotterdam.