Gezocht: liefdesverklaringen aan groen in Kralingen-Crooswijk

Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten is op zoek naar liefdesverklaringen aan het groen in Kralingen-Crooswijk. De odes krijgen een plek op verschillende groene locaties in het gebied en worden voorgedragen tijdens ‘Koester Groen’ in Trompenburg Tuinen & Arboretum.

“Tijdens de lockdown vorig jaar konden we alleen ommetjes maken in onze eigen buurt. En toen merkten we hoe belangrijk het groen in de wijk is. Bomen, struiken, planten, een stad kan niet zonder”, meldt de theaterorganisatie waar zestigplussers hun theatertalent ontdekken en verder ontwikkelen. “Een tuin, een park, een boom of een plant die je heeft geholpen de lockdown door te komen. Het mag van alles zijn: een liefdesbrief, een gedicht, een lied, een verhaal, een column.” De liefdesverklaring mag uit maximaal 500 woorden bestaan en moet voor 10 september zijn ingestuurd.

Inspiratie
Inwoners van Kralingen-Crooswijk die nog wat inspiratie zoeken, kunnen zich aanmelden voor verschillende schrijfworkshops. Deelnemers krijgen onder leiding van schrijver Levi Olthof tips & tricks hoe zij op papier kunnen verwerken wat groen voor hen betekent. Meer info is hier te vinden. De mooiste liefdesverklaringen worden vrijdag 17 en zondag 19 september voorgedragen tijdens ‘Koester Groen’ in Trompenburg Tuinen & Arboretum.