Ghost Tour langs Rotterdamse spookverhalen

Ooit geweten dat er iets mysterieus aan de hand is met het standbeeld van Erasmus of dat er Duitse geesten ronddwalen in de Koopgoot? Dit leer je allemaal tijdens de Ghost Tour. 18 jarige Jeff Fraanje heeft deze tour opgezet en vanaf zaterdag kan iedereen mee griezelen. Wij kregen al een voorproefje tijdens de try-out.
In Antwerpen deed Jeff een Ghost Tour en dat vond het zo leuk dat hij het in Rotterdam nog een keertje wilde doen. Hij ging op zoek naar een dergelijke tour, maar kon niks vinden. Daarnaast was hij op zoek naar een baantje naast zijn studie en besloot zelf een Ghost Tour op te zetten. ”Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in geschiedenis en dat gecombineerd met enge verhalen maakt het leuk.” De verhalen komen van verschillende bronnen: het internet, boeken, maar ook van Rotterdammers zelf.

De tour begint pas op aanstaande zaterdag. Jeff vertelde tijdens de try-out voor het eerst zijn verhaal aan publiek. Hij was zenuwachtig, maar blij met hoe het ging. Hij denkt ook al meteen na over de toekomst: “Ik wil eerst deze tour tot een succes maken en daarna misschien een andere tour door Rotterdam geven over bijvoorbeeld de tweede wereldoorlog of andere historische gebeurtenissen in Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat