Gilly

Gilly is een nieuwe dramaserie op OPEN Rotterdam, waarin de Rotterdamse rapper Gilly centraal staat. Hij werkt momenteel aan zijn EP. De EP waarop hij samenwerkt met artiesten en producers als Royschat, Darren Dinero, Sef Solar en Joyba, komt begin 2017 uit, en is gebaseerd op een heftige periode uit zijn leven.

Twee jaar geleden stond de toen 17-jarige Gilly op het punt door te breken als rapper en werd hij geselecteerd voor de realityshow Dream Catchers. Een nieuw programma waarbij veelbelovende artiesten een half jaar lang 24 uur per dag gefilmd worden door de camera tijdens hun weg naar succes. Het contract werd ondertekend en Gilly begon samen met zijn ouders aan een veelbelovend avontuur. Dit bleek echter van korte duur, want niet lang daarna overleed zijn vader plotseling aan een hartaanval, en stort het leven van Gilly en zijn moeder in. Ze zijn volledig op elkaar aangewezen en op de steun van oom Guillermo, de beste vriend van Gilly’s vader.

Echt tijd om te rouwen krijgen ze niet, want ze zitten vast aan het contract en de producent weigert deze nietig te verklaren. In de meest donkere periode van zijn leven wordt Gilly 24 per dag gefilmd door camera’s in huis en door Jeroen, de cameraman die is aangesteld om hem te volgen. Het is een hel. Terwijl Gilly’s moeder langzaam verslaafd raakt aan online poker en haar vaste lasten niet meer betaalt, begint Gilly te blowen en te spijbelen. Ze glijden volledig de afgrond in.

Nu twee jaar verder blikt hij tijdens het maken van zijn EP terug op die periode. De realityshow is nooit uitgekomen en na een gerechtelijke procedure van ruim een jaar, heeft Gilly de beelden eindelijk zelf in bezit, en besluit deze met zijn fans en volgers te delen.

Afl 7: Een nieuw begin
Gilly is inmiddels twee jaar verder, en ondanks dat hij een heftige periode achter de rug heeft, voelt hij zich weer sterk en kijkt hij vol goede moed naar de toekomst. Hij neemt afscheid van Oom Gui, en gaat weer terug naar zijn moeder.

Aflevering 6 – Afgelopen
Gilly is zijn moeder helemaal zat. Ze worden door haar gokverslaving het huis uit gezet, en nu gaat ze ook al op date met een andere man. Hij trekt het niet langer en vertrekt.

Aflevering 5 – Alles Kwijt
Syl, Gilly’s moeder, krijgt slecht nieuws. Er lijkt maar geen einde te komen aan alle ellende en haar treft deze keer de blaam. Ze weet niet hoe ze het slechte nieuws aan Gilly moet vertellen.

Aflevering 4 – Breekpunt
Gilly en zijn moeder lijken steeds meer uit elkaar te groeien. Zij vindt dat hij zijn leven vergooid, en hij vindt dat ze teveel blijft hangen in het verleden. Ze worden er beide niet gelukkiger op, en dan ontmoet Gilly Mila…

Aflevering 3 – Betrapt
Het normale leven is weer begonnen en Gilly probeert samen met zijn moeder er doorheen te komen. Dit is echter niet makkelijk. Terwijl zijn moeder haar verdriet probeert te verwerken met online poker, begint Gilly te spijbelen en houdt hij zich bezig met zaken die hem alleen maar in de problemen brengen.

Aflevering 2 – Uitzichtloos
Gilly en zijn moeder zijn kapot van verdriet. Het is de dag van de begrafenis van Jimson, Gilly’s vader. Als ze thuiskomen hebben ze geen moment rust. Jeroen, de cameraman zit overal bovenop. De producent is niet akkoord gegaan met ontbinding van het contract, de camera’s blijven hangen en ook Jeroen gaat voorlopig niet weg.

Aflevering 1 – Het begin van het einde
Het contract is getekend en Gilly behoort officieel tot een van de artiesten die een half jaar gevolgd zal worden door het reality programma ‘Dream Catchers’. Samen met zijn ouders is hij klaar voor een nieuw avontuur.  Wat Gilly nog niet weet, is dat zijn leven op het punt staat drastisch en voorgoed te veranderen.Gilly is elke zondag om 18.00 uur te zien op OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat