Giovanni van Bronckhorst krijgt standbeeld in Museum Rotterdam

Museum Rotterdam onthult op 17 mei een standbeeld van Giovanni van Bronckhorst. Het museum kreeg vanuit het publiek het verzoek om speciale aandacht te geven aan Giovanni van Bronckhorst. En omdat Feyenoord dit seizoen met Van Bronckhorst als coach kampioen is geworden, heeft het museum besloten de volksheld te eren met een standbeeld.

“Giovanni is een Rotterdammer in hart en nieren, een voorbeeld voor jong en oud. Wij vinden het fantastisch wat hij doet voor de stad. Hem een standbeeld geven is iets dat past bij onze tentoonstelling ‘Rotterdammers en hun stad’ maar is tevens het meest gepaste antwoord op de liefde van de Rotterdammers voor deze bijzondere man’, aldus Vera Korsten, Hoofd Marketing & Communicatie Museum Rotterdam.

Het standbeeld wordt op 17 mei om 15:30 uur door Giovanni van Bronckhorst onthuld en is daarna onderdeel van de permanente opstelling van Museum Rotterdam. Het museum gaat tevens een vaste samenwerking aan met de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

“Moest er wel aan wennen. Een standbeeld. Dat is wel heel veel eer, maar als ik de andere standbeelden in het museum zie dan wordt ie in ieder geval mooi. Ik vind het vooral belangrijk dat ik door dit standbeeld mijn foundation in de spotlight kan zetten. Het is niet ik, maar mijn foundation en alle kinderen, ouders, docenten die erbij betrokken zijn die onderdeel worden van de collectie van Museum Rotterdam. Via het standbeeld en mijn foundation laten zien hoe groot de kracht van sport is. Wat je via sport allemaal kunt bereiken. Dat is eigenlijk waar het om gaat”, aldus Giovanni van Bronckhorst.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat