Girls’ Day laat Rotterdamse meisjes kennismaken met techniek

Door heel Nederland openen vandaag bèta-, technische, IT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zij kunnen online deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta en of technische werkzaamheden. Onder meer leerlingen van GSR Randstad, Mavo Centraal en het Scheepvaart en Transport College maken een uitstapje naar de techniekwereld.

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT sector. Dit jaar staat Girls’ Day in het teken van klimaatverandering en is het thema “Staying Cool: Techniek voor de toekomst”. Expertisebureau VHTO organiseert de jaarlijks terugkerende dag en koppelt scholen aan bedrijven in de buurt. Meisjes kunnen zo kennismaken met techniek.

Eerder maakte wij deze items over Girls’Day:

Ongeveer 330 meiden van verschillende Rotterdamse scholen volgden donderdag 12 april 2018 tijdens Girlsday technische workshops verspreid over 24 locaties in Rotterdam. Zoals de workshop ‘Van idee naar app!’ in het centrum en de cursus Robotica in Charlois.

Meiden uit het voortgezet onderwijs namen in 2015 een kijkje bij de techniek die achter de Maastunnel schuil gaat.