Weekoverzicht: glibberige padden, actie tegen racisme en corona-vragen beantwoord

We begonnen deze week met een padden item. Padden hebben een slecht imago, ze zouden sloom glibberig en lelijk zijn, maar padden zijn gewoon cool. Alleen ze zijn niet op de hoogte van de verkeersregels en dat is gevaarlijk.

Dan even een serieuze zaak. Honderden demonstranten stonden zondag  27 maart voor het politiebureau bij het Marconiplein in Rotterdam-West tegen de uitgelekte discriminerende en racistische appjes van agenten. Wij waren er live bij. 

Ook gingen we live in gesprek met Robin Peeters en Shakiba Babri, coronartsen van het Erasmus MC. Zij beantwoordden deze week vragen van Rotterdammers tijdens een Q&A vanaf de redactie!

Moskee AyaSofya aan de Mathenesserdijk had een zeer succesvolle inzamelingsactie voor de voedselbank aan de Keileweg. De actie heeft de community wat meer bij elkaar gebracht in deze moeilijke tijden.

Op 31 maart 1943 legden Amerikaanse bommenwerpers een deel van Delfshaven in puin. Dit vergis bombardement, eigenlijk bedoeld voor Duitse schepen in de haven, is de boeken ingegaan als Het Vergeten Bombardement. Jaarlijks wordt dit herdacht in Park 1943. De ceremonie had dit jaar een aangepaste vorm en vond plaats zonder publiek. Om 13.00 uur was de herdenking op donderdag live te volgen op OPEN Rotterdam TV.