Glow in the dark skaten in Ahoy tijdens Wednesday Night Skate Roller Disco

Wednesday Night Skate is een begrip in Rotterdam. Het evenement werd eenmalig in Ahoy Rotterdam georganiseerd als side event van het KPN WK Shorttrack. Van 10 t/m 12 maart wordt het WK Shorttrack georganiseerd in deze evenementenhal.

Uit 38 landen zijn zo’n 150 mensen afgereist naar onze maasstad om het tegen elkaar op te nemen op een baan van 111,12 meter. Dit is een stuk korter dan een “reguliere” schaatsbaan die 400 meter lang is. Er zijn nog meer verschillen. De lange baan is tegen de klok en shorttrack is tegen een tegenstander. Je rijdt constant voorrondes waarvan de eerste twee doorgaan en zo is er een kwartfinale, halve finale en uiteindelijk een finale.

Het is een enorme lobby geweest om het WK naar Nederland te halen. Vorig jaar heeft Nederland de Word Cup georganiseerd en het jaar daarvoor een Europees kampioenschap. De Internationale Schaatsbond vond deze evenementen goed georganiseerd en daarom mocht Nederland ook het WK organiseren.

Voor toernooidirecteur Cees Juffermans was de keuze voor Ahoy Rotterdam logisch. “Het is een mooie evenemtenhal. Het sportpaleis van Ahoy; dat zegt eigenlijk al genoeg. En daarbij zijn er in Nederland eigenlijk geen shorttrack hallen waar 8000 man in kan.”

Cees is zelf ook shorttracker geweest en heeft nog steeds een liefde voor de sport: “Het is snel, het is spektakel, het is tegen elkaar en niet tegen de tijd. In het publiek weet je ook: de Nederlander is als eerste over de streep dus die heeft gewonnen.”

De skaters bij Wednesday Night Skate Roller Disco hebben over het algemeen niet erg veel met het shortracken. Ze vinden het skate evenement wel heel tof en vinden het terrecht dat het WK in Rotterdam wordt georganiseerd: “Je hebt hier een indoor skate park, Wednesday Night Skate en West-Blaak. Wat dat betreft verdient Rotterdam het WK Shorttrack wel.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat