Gluren in de huizen van bekende Rotterdammers

Rotterdam kent ontzettend veel creatievelingen. Het nieuwe boek Habitat Rotterdam -Shaping City Life laat vierendertig daarvan aan het woord. Je leert verschillende bekende Rotterdammers beter kennen en je krijgt een kijkje in hun woon-en werkruimte van deze toonaangevende Rotterdammers.

Wist je dat Susan Bijl – van de iconische shopper – helemaal niet van shoppen houdt? en dat modeontwerpster Joline Jolink als één van de eersten in modeland de uitverkoop de rug toekeerde? Sinds 2013 verzamelt schrijfster Priscilla de Putter deze verhalen. Samen met fotograaf Nicoline Rodenburg ging ze kris-kras door Rotterdam en sprak met diverse mensen over het hoe en waarom van hun woning en werkplek. Ook Aruna Vermeulen van het HipHopHuis, schrijver Raoul de Jong en Sjarel Ex van Boijmans van Beuningen zijn enkele namen die hebben meegewerkt aan het boek dat vanaf 24 oktober in de winkels ligt.

Naast mooie verhalen van en over mooie mensen, heeft het boek ook een boodschap. Tussen de regels door houdt het een pleidooi voor het behoud van ruimte voor creativiteit en ondernemerschap in de stad.

Foto: Nicoline Rodenburg voor Habitat Rotterdam

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat