‘Goed doen’ tijdens de wereldwijde actiedag ‘Giving Tuesday’

Het is vandaag ‘Giving Tuesday’. Een wereldwijde actiedag om ‘goed te doen’ op de eerste dinsdag na Black Friday en Cyber Monday. ‘Giving Tuesday’ wijst op het begin van de traditionele maand december die in het teken staat van geven. Een goed moment om terug te blikken op vrijwilligers uit Rotterdam.

Rotterdam Recruitment Agency (RRA) biedt Rotterdamse jongeren een kans op een baan of het volgen van een langer opleidingstraject. Rodney van den Hengel, eigenaar van restaurant Heilige Boontjes, gaat voor dit nieuwe project actief de straat op om jongeren en recruiters te werven.

Vrijwilligers van stichting Blije Gift en Vrienden brachten onlangs 150 slaapzakken,stroopwafels en winterjassen naar de Pauluskerk in Rotterdam. De slaapzakken zijn bestemd voor de dak- en thuislozen in de stad.

In Suriname liepen de corona besmettingen afgelopen zomer hoog op. Gloria Summerville zamelde medische hulpgoederen in voor Suriname.

De vrijwilligers van Stichting Ontmoeting werken rondom het Stadion van Excelsior. Het schilderen van het supportershome of het schoffelen van het onkruid, de vrijwilligers zijn van alle markten thuis.

Kerkgemeenschap ‘de Hoeksteen’ uit Hoogvliet startte een actie van het verzamelen en uitdelen van boodschappen aan de bewoners van Hoogvliet.

Ken jij zelf nog een organisatie/vrijwilligers die in het zonnetje gezet zouden worden? Laat het ons weten via [email protected]