Goed gevoel na Dag van de Rotterdamse Geschiedenis

Tientallen Rotterdammers kwamen op de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis samen in het Verhalenhuis Belvédère, om met elkaar de migratiegeschiedenis van hun stad te vieren. Met lekker eten en drinken, optredens van onder meer Poliana Vieira, 010 says it all en Joany Muskiet, maar vooral: met elkaar. 
Tussen de optredens door waren er voordrachten en presentaties rond het thema migratie in Rotterdam. Terwijl de Creoolse soep en versgebakken bara en saté werd opgediend, zette musicalkoor Happy Together het lied ‘So happy together’ van The Turtles in. Waarop alle andere aanwezigen gingen staan en uit volle borst meezongen. Want Rotterdam heeft maar geluk, juist door de dagelijkse in- en uitstroom van mensen, die bij de dynamiek van een havenstad hoort. Na een samenzijn van twee uur ging iedereen weer huiswaarts. Wat overbleef, was een goed gevoel. Met de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis is de landelijke Maand van de Geschiedenis, dat als thema ‘geluk’ had, afgesloten.

Oktober 2017 is De Maand van de Geschiedenis. De Dag van de Rotterdamse Geschiedenis werd georganiseerd vanuit de Stichting Rotterdamse Geschiedenis Manifestaties, met medewerking van Stadsarchief Rotterdam en Museum Rotterdam, OPEN Rotterdam, Verhalenhuis Belvédère en het musicalkoor Happy Together uit Spijkenisse.

(Foto: Bas Czerwinski)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat