Gratis buurtbrunch voor “ouderen” in Vroesenpark

Stichting Het Vroesenpaviljoen en de wijkraad Blijdorp organiseren sinds kort maandelijks een buurtbrunch in het Vroesenpaviljoen, in Blijdorp. Dit om ouderen meer bij de buurtactiviteiten te betrekken en het Vroesenpaviljoen meer als een wijkgebouw te gebruiken.

Volgens organisator Lisa Emanuelson, van Stichting Het Vroesenpaviljoen, is het opvallend dat in Blijdorp de ouderen wat meer op zichzelf zijn en daarom wat minder snel aanschuiven bij buurtactiviteiten die georganiseerd worden. “We proberen een doelgroep te bereiken van 0 tot 100 jaar, bij wijze van spreken, en 0 tot 50 hebben we inmiddels aardig te pakken, maar we merken dat er in de wijk Blijdorp bij ouderen best wel sprake is van eenzaamheid bij ouderen, dus we hopen die doelgroep ook wat meer te bereiken.’’

Overigens is de maandelijkse brunch niet alleen maar voor ouderen. Vorig jaar bij de pilot werd er door enkele bezoekers al op gewezen dat ze zich eigenlijk niet tot de groep ouderen vinden behoren, waardoor de naam van de brunch van ‘ouderenbrunch’ tot ‘buurtbrunch’ is gebombardeerd. Dit betekent ook dat er eigenlijk geen leeftijdsgrens aan de brunch is verbonden. “Mensen van alle leeftijden die wat moeilijker aansluiting vinden in de buurt en wat meer wijkbewoners willen ontmoeten mogen aanschuiven.’’, aldus Emanuelson.

De brunch wordt elke tweede dinsdag van de maand georganiseerd in het Vroesenpaviljoen, van 11:00 tot 12:00 uur.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter