Gratis kunst en theater voor jonge Rotterdammers

Theater, kunst en muziek op hoog niveau en ook nog eens gratis!! Dat is het wat het reizende kunst- en theaterfestival Tentakel biedt. En het maakt niet uit waar van Rotterdam je woont, er is vast wel een pleintje in de buurt waar je ze tegen kunt komen. Als je komt, neem dan vooral alle kinderen mee die je kent, want Tentakel is bedoelt om zoveel mogelijk jonge Rotterdammers te interesseren in kunst en cultuur.

Bedenker is Christine Saalfeld. Zelf heeft ze ook een kunst installatie waarmee ze door de stad reist. “Kinderen kunnen er aan meebouwen. Het is een soort knikkerbaan en we hebben buizen liggen die ze kunnen gebruiken zodat de knikkers er doorheen kunnen rollen.”

Haar passie ligt bij de openbare ruimte. “Het is gewoon heel interessant. De openbare ruimte is ook net de plek waar de maatschappij en samenleving zich manifesteert. We vragen ook lokale partijen om ons te adopteren, dat de wijk waar we neerstrijken ons adopteert”, zegt ze over de insteek van het festival. Veel lokale kunstenaars doen mee, als het festival neerstrijkt in hun buurt. Zo was er tijdens Tentakel010 op het Johan Idaplein de band Liz, die zelf ook uit Rotterdam Noord komt. En bijvoorbeeld muziekoptredens van muziek centrum Noord.