Gratis mondkapjes voor Rotterdammers met laag inkomen

Voor Rotterdammers met een laag inkomen stelt de gemeente Rotterdam gratis mondkapjes beschikbaar. Nu de coronamaatregelen wat versoepelt zijn worden de mondkapjes erg belangrijk. De aanleiding voor dit initiatief was het verplicht dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer, vanaf 1 juni. .
Rotterdammers die te maken hebben met acute geldnood kunnen voor een mondkapje terecht bij welzijnsaanbieders in Rotterdam. Michiel Grauss, wethouder armoedebestrijding en schuldenaanpak, zegt hier het volgende over: “Jongeren met ouders die minder te besteden hebben, moeten wel noodzakelijke reizen met het openbaar vervoer kunnen maken. En Rotterdammers die betalingsachterstanden oplopen door de maatregelen tegen het coronavirus, dienen snel hulp te krijgen en daarvoor naar de gemeente te kunnen komen. Als ze daar met de bus, tram of metro naar toe gaan, is het niet wenselijk dat ze extra kosten maken voor de aanschaf van een mondkapje.”
De mondkapjes kunnen via het AOW- en jeugdtegoed worden aangeschaft bij de HEMA of de thuiszorgwinkels van Vegro. Ook is het mogelijk om bij de Voedselbank mondkapjes te krijgen. De welzijnsaanbieders kijken daarnaast graag mee wat er kan worden gedaan aan de geldproblemen. De gemeente is naar meer mogelijkheden aan het kijken om mondkapjes ter beschikking te stellen.

Interesse?
Rotterdammers met acute geldnood kunnen bellen met 14 010. Daar worden ze doorverwezen naar de welzijnsorganisatie in hun wijk. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar kunnen bellen met het Jongerenloket via 010 – 267 13 00 of mailen naar [email protected]

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat