Gratis zakken strooizout tegen gladde wegen

De komende dagen wordt het alsmaar kouder in de stad: dinsdag- en woensdagnacht gaat het zelfs vriezen. Het zou dus zomaar glad kunnen worden op de Rotterdamse wegen en daarom is de voorraad strooizout in Rotterdam aangevuld tot ongeveer 3,5 miljoen kilo. De gemeente roept Rotterdammers op een gratis zak zout in huis te halen.
Op veertien gemeentelijke locaties, zoals milieuparken en gebiedskantoren, kunnen inwoners, scholen en lokale ondernemers terecht voor hun eigen zak strooizout. Om ervoor te zorgen dat het opgehaalde zout goed wordt ingezet, heeft de Rotterdamse gemeente een strooi-instructie online geplaatst.

De gemeente is verantwoordelijk voor het bestrijden van gladde wegen in de stad. Na strenge vriesnachten maken ruim 60 strooiwagens en sneeuwschuivers de wegen, fiets- en voetpaden begaanbaar. In smalle straten en in woonwijken komen de strooiwagens niet en bestrijden bewoners met hun eigen zout de gladde bestrating.

Het Rotterdamse strooizout is een natuurlijk product afkomstig uit zoutmijnen. Toch kan het zout schadelijk zijn voor het milieu wanneer het te veel gebruikt wordt. Daarom mengt de gemeente het zout met pekelwater, waardoor minder zout nodig is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat