Gregory wil 100.000 euro ophalen voor zijn MS behandeling

Gregory Nicolacito Martinez heeft 14 jaar geleden de diagnose MS gekregen. De medicijnen die hij kreeg, sloegen niet aan. Om de MS stop te zetten wil hij de HSCT behandeling ondergaan. Deze behandeling wordt niet vergoed en daarom wil hij geld inzamelen met zijn stichting Uit De Rolstoel.

Gregory kreeg op zijn 28e uitvalsverschijnselen en problemen met zijn zicht. Na onderzoeken in het ziekenhuis kreeg hij de diagnose Multiple Sclerose (MS). Hij was altijd sportief en stond vol in het leven. Het was voor hem zwaar om zijn ziekte te accepteren: “Iedereen zegt: ‘je hebt het geaccepteerd’, maar ik vind het moeilijk om dat te zeggen. Ik heb gelopen. Ik heb alles gedaan. Bij mij is het meer leren leven. Dan kom je in een fase van rust”.

Twee jaar geleden vond Gregory weer geluk in de liefde. Hij leerde Joanne via het internet kennen. Ondanks Gregory’s ziekte vindt ze dat ze een normale relatie hebben: “Natuurlijk zijn er momenten dat het moeilijk is”. Ze heeft vooral bewondering voor zijn positiviteit: “Het is vooral als hij niks meer kan. Als hij heel erg moe is, maar zelfs dan blijft hij eigenlijk heel erg positief”.

Gregory ziet ook de positieve kant van zijn ziekte: “Aan de ene kant ben ik blij dat ik MS heb gekregen, omdat dat me op een andere manier laat denken waardoor ik veel dankbaarder ben geworden. Ik neem het niet meer van vanzelfsprekend zoals vroeger”.

De HSCT-behandeling is een ingrijpende behandeling. De patiënt ondergaat een chemokuur. Hierdoor wordt het afweersysteem “gereset”. Door middel van stamcellen wordt dit weer opgebouwd. Deze behandeling kost tussen de 80.000 en 100.000 euro. De behandeling wordt niet vergoed en niet in Nederland aangeboden. Gregory gaat daarom de straat op met een collectebus en hij is een crowdfundingsactie gestart om het geld in te zamelen. Hij heeft op dit moment 9000 euro opgehaald. Wil je meer informatie over de crowdfundingsactie? kijk dan op: https://www.uitderolstoel.nl/doneer

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter