Griepprik voor Rotterdammers in Elisabeth Laurentius Kathedraal

Veel oudere Rotterdammers wachten op hun jaarlijkse griepprik. Om drukke rijen voor het Gezondheidscentrum Mathenesserlaan te voorkomen, hebben de buren hun hulp aangeboden. Het Elisabeth Laurentius Kathedraal opent namelijk haar deuren om alle ouderen die een prik moeten krijgen de ruimte te bieden.
Huisarts Gaby Veraart is lid van het team dat de leiding heeft over de griepvaccinaties en bedacht samen met huisarts Bernadette van Doorn een oplossing, want de anderhalve meter afstand kon in het gezondheidscentrum niet gewaarborgd worden tijdens het uitgeven van de jaarlijkse griepprik. Ze klopte daarom aan bij buurman en pastoor Michel Hagen.

Hagen ging zonder aarzelen akkoord om zijn deuren, die aansluiten op het gezondheidscentrum, te openen. Zo ontstaat er meer ruimte voor zowel de ouderen als de artsen. “Over het openstellen van de kathedraal voor het inenten van de patiënten van het medisch centrum hoefden we niet lang na te denken”, vertelt pastoor Hagen. “Uit de Bijbel blijkt waar Jezus het meest bij betrokken was. Dat zijn de zieken en de zwakken.”