Groene vingers? Dan is deze plantenwedstrijd misschien wel iets voor jou!

Groene vingers? Dan is deze plantenwedstrijd misschien wel iets voor jou!

Een plantenwedstrijd om je groene vingers bij af te likken. Wie van zonnebloemen houdt, kan dit jaar laten zien hoe goed hij of zij daadwerkelijk voor de bloemetjes kan zorgen. Organisatie Groenemorgen deelt volgende week zonnebloemzaadjes uit en degene die in augustus de allergrootste zonnebloem op het balkon of in de tuin heeft staan, wint. Diegene mag zich officieel de grootste zonnebloemexpert van Rotterdam noemen.

Groenemorgen probeert Rotterdam met de actie groener te krijgen. Inschrijven kan tot eind maart. Op 1 april krijgen de deelnemers bericht waar ze de zaadjes kunnen ophalen. Iedereen krijgt drie mega zonnebloemzaden en deze mogen ze op hun eigen manier laten groeien. Aan het einde van augustus geef je de lengte van de bloemen door en de tien langste worden officiëel beoordeeld.

Voor de actie heeft Groenemorgen de handen ineengeslagen met Kongski en VoorGrijs Seniorenservice. De vakjury gaat op 1 september langs bij de top tien en de allerlangste zonnebloem wint. De prijzen zijn onder andere een wisselbeker en een interview in de krant. Al ruim 800 mensen met groene vingers hebben zich aangemeld. Dat wordt spannend!

Dat je de zaadjes op 1 april kan ophalen, klinkt overigens wel erg verdacht. Zou het niet een 1 april grap kunnen zijn? De organisatie zegt van niet. ”Nee natuurlijk niet. Het had wel gekund, maar het is niet zo bedoeld.”