Groot fan van De Spijkenisserbrug Luc uit Hoogvliet krijgt cadeautjes van Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft Luc uit Hoogvliet een wel heel bijzonder cadeaupakket gegeven: Werkkleding en bijbehorende accessoires. Een cadeau waar niet alle Rotterdammers enthousiast van worden, maar deze Hoogvlietenaar wèl. Samen met zijn oma Henny bezoekt hij namelijk wekelijks de Spijkenisserbrug in Hoogvliet want ‘bootjes kijken’ is zijn favoriete bezigheid. Ook Rijkswaterstaat is dat gaan opmerken.

Luc is 21 jaar en heeft een verstandelijke beperking. “Toen mijn man nog leefde nam hij Luc mee naar de brug”, vertelt oma Henny. “Eerst waren we samen elke woensdag de mantelzorgers van Luc. Nu doe ik het nog alleen.” Henny vindt het mooi om te zien dat haar kleinzoon zo geniet van ‘bootjes kijken’. “Hij staat te klappen als de brug open gaat! Van de zomer was Henk Schilt van de Rijkswaterstaat bij de brug om foto’s te maken. Hij vond het onwijs leuk om te zien hoe enthousiast Luc is.”

Leuke reacties op Facebook
Dit moment in de zomer heeft ervoor gezorgd dat Schilt het afgelopen jaar wat spullen is gaan verzamelen. “Hij belde laatst dat hij deze spullen aan Luc wilde geven”, legt Henny uit. “Luc vond het heel leuk en is super trots. Ook de reacties op Facebook zijn hartverwarmend. Mensen zeggen dat ze gaan toeteren als ze Luc op de woensdagen zien. Leuk toch?!”