Groot Handelsgebouw viert 65e verjaardag met tentoonstelling Kunsthal

65 jaar geleden, op 3 juni 1953, werd het Groot Handelsgebouw officieel geopend door Koningin Juliana. Om dat te vieren is er een tentoonstelling in de Kunsthal over de bijzondere verhalen uit al die jaren.

Het Groot Handelsgebouw heeft veel doorgemaakt in die jaren. Op 5 januari 1970 vliegt het gebouw in brand. Een grote tegenslag voor de vele ondernemers die in het gebouw gevestigd waren. Velen van hen verhuisde tijdens de renovatie naar andere delen van de stad en kwamen niet meer terug.

Het werd daarna getransformeerd naar kantoren. Door achterstallig onderhoud van huurders werd in de jaren ‘90 het gebouw weer gerenoveerd. Na de renovatie werd het Groot Handelsgebouw in 2005 een officieel Rijksmonument.

Om dat te vieren is er een tentoonstelling in de Kunsthal over de bijzondere verhalen uit al die jaren. In de tentoonstelling komen verhalen van Rotterdamse huurders en bewoners aan bod, zoals die over een nijlpaard in de personenlift, of een mysterieuze zeilboot die tijdens de bouw tussen de derde en vierde etage hing. En over een pastoor die auto’s zegende op de weg die door het gebouw loopt, een kleine supermarkt in de kelder die liever niet gevonden wil worden, en over vier ‘verstopte’ woningen in het gebouw. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 13 januari 2019.uw. Te bezichtigen tot 13 januari 2019.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter