Gulle gevers zorgen ervoor dat MS patiënt Gregory kan worden behandeld

Gregory Nicolacito Martinez heeft 14 jaar geleden de diagnose MS gekregen. De medicijnen die hij kreeg, sloegen niet aan. Om de MS stop te zetten wil hij de HSCT-behandeling ondergaan. Deze behandeling wordt niet vergoed en daarom wil hij geld inzamelen met zijn stichting Uit De Rolstoel. Dit schreven we in 2018 en gingen destijds met Gregory mee tijdens het collecteren. Inmiddels is er goed nieuws te melden. Hij heeft het benodigde bedrag binnen!

“We zijn in 2017 begonnen met deze actie om €40.000 op te halen. Dankzij veel vriendelijke mensen in onze omgeving, hebben we dat gehaald”, zo vertelt Gregory. En wat is nu de volgende stap? “We hebben een afspraak voor 6 augustus en dan gaan we gesprekken voeren om te kijken wanneer we met de behandeling kunnen beginnen.”

Mogelijk licht herstel mogelijk
MS is (nog?) niet te genezen, het doel van deze methode is het stoppen van de aandoening en wellicht is er ook nog licht herstel mogelijk. “Dat weten we nu nog niet, want dat is per persoon verschillend. Ik hoop dat het voor mij geldt, want anders word ik bedlegerig.”

Bekijk hier de reportage die OPEN Rotterdam eerder maakte. Hij wilde toen €100.000 ophalen. “Dat was nodig voor de behandelingen in Spanje of Israël, maar nu we naar België gaan, is het een lager bedrag geworden”, zegt de vriendin van Gregory, Joanne de Vries.