Halloween in Rotterdam: Dit is er te doen

Halloween wordt elk jaar populairder in Nederland én dus ook in Rotterdam. Een feestdag vol griezels en monsters, met leuke dingen die te doen zijn in de stad.

Wij hebben een aantal tips verzameld om Halloween te vieren in Rotterdam!

Halloween met je viervoeter
Hondenspeeltuin Bello in Rotterdam Noord nodigt honden en baasjes uit om 28 oktober langs te komen. “Het kon eindelijk weer, dus we hebben extra groots uitgepakt dit keer”, vertelt Annemiek Mans van hondenspeeltuin Bello. Bijna alle activiteiten zijn speciaal voor de trouwe viervoeters. “Zo hebben we een grabbelton voor honden, dat is een kleine zandbak, met ballenbak ballen waar we speeltjes in hebben verstopt, er is een spookhuis en een loterij waar verschillende prijzen zijn te winnen. Zoals knuffels, hondenvoer en sleutelhangers.” Het is een Halloweenfeest en dat betekent verkleden! “We vragen de hondjes en baasjes om verkleed te komen. Het leukste stel wint een beker.”

Kidsland Halloween
Op 29 en 30 oktober kunnen de jongste dracula’s en heksen Halloween vieren aan de Boulevard van Nesselande. Tussen 12:00 en 16:00 uur zijn ze welkom om toverdrankjes te maken, kunnen ze met hun favoriete Halloween karakter op de foto en swingen op de dansvloer tijdens een dansworkshop.

Scarezones in Nesselande
Voor de oudere griezels is Nesselande dé plek waar je moet zijn tijdens Halloween. Al 10 jaar lang zijn daar speciale scarezones waar je doorheen kan lopen voor wat extra adrenaline. In welke stukjes van de wijk, waar je echt niet moet lopen als je een schone broek wil houden, vind je hier.

Sportieve Halloween
Wil jij ook tijdens Halloween in beweging blijven? Dan is het zeker waard om een kijkje te nemen bij Fun Forest. Hier kan je namelijk klimmen in het donker, tussen de engste Halloweenfiguren in, op 29 oktober.

Feesten tussen de zombies
Ook zijn zoals elk jaar een hoop leuke, spannende feestjes en festivals te bezoeken in Rotterdam. Een overzicht hiervan vind je hier!