Hardwerkende vrijwilliger Kees Oole ontvangt de Erasmusspeld

Kees Oole kreeg zaterdag 26 november de Erasmusspeld uitgereikt door wethouder Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie). Oole ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de enige voetbalclub in IJsselmonde, IJ.V.V De Zwervers.

Oole was van 1991 tot voor kort verantwoordelijk voor de ledenadministratie en dat deed hij uitstekend. Tientallen jaren zorgde hij voor een sluitende administratie. Mede dankzij zijn inzet is club sportief en financieel gezond en groeit het ledenaantal nog steeds. Het lukte hem ook nieuwe sponsors te werven. Zij steunen de club bijvoorbeeld met reclame langs het veld en in het clubblad. De Erasmusspeld is een eerbetoon van de gemeente voor mensen die lange tijd als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Giving Tuesday
Mocht je geïnspireerd zijn door het werk van Kees en de duizenden andere Rotterdamse vrijwilligers? Dan is dinsdag 29 november een goed moment om gehoor te geven aan die inspiratie door zelf vrijwilligerswerk te gaan doen. Die dag staat wereldwijd namelijk bekend als Giving Tuesday. Ook wethouder Faouzi Achbar (o.a. Welzijn) doet mee. Samen met vrijwilligers van Stichting Present deelt hij soep uit. Soep uitdelen aan Rotterdammers die het moeilijk hebben in koude tijden, is iets dat het Leger des Heils al jaren doet. OPEN Rotterdam maakte eerder deze reportage.