Harry’s huis weer klaar voor Halloween: ‘Mensen schrikken zich het apelazarus’

Wie denkt dat je voor versierde Halloween-tuinen een vliegtuig naar Amerika moet boeken heeft het mis. Harry Ballemaker uit Overschie heeft namelijk voor het vierde jaar op rij zijn huis aan de Zestienhovense Kade helemaal in de Halloween-sferen gebracht.

Lichten, kleuren, bewegende skeletten; je kan het zo gek niet bedenken of het staat bij Harry in de tuin. Wat in eerste instantie begon als een hobby met kerst, is uitgegroeid tot een fenomeen in de buurt. Op zijn Facebookpagina Overschie Lights plaatst hij foto’s en video’s van het proces.

Van kwaad tot erger
Harry is klein begonnen, maar dit ging, naar eigen zeggen, van kwaad tot erger. “Dit wordt het zesde jaar dat ik mijn tuin versier voor kerst”, vertelt Harry. “Ik kwam op het idee nadat ik op Facebook zag dat mensen in de Verenigde Staten dit doen, en het leek me wel leuk.”

Na enkele jaren besloot hij zijn huis niet alleen voor kerst, maar ook voor Halloween te versieren. “De basis is hetzelfde, dus sommige dingen kan ik gelijk laten hangen”, zegt Harry. “En dan kan ik verder een beetje knutselen.”

Het apelazerus schrikken
Harry heeft verschillende bewegende decoraties in zijn tuin, waaronder een skelet dat tevoorschijn springt. “Ik heb ook verschillende bewakingscamera’s, dus soms kijk ik terug wat er die dag is gebeurd. Mensen schrikken zich vaak het apelazarus.”

Sommige mensen vinden Harry’s tuin over de top, maar de meeste buurtbewoners reageren positief. “Als iemand vraagt waar we wonen, en we zeggen ‘bij de lampjes’, weten ze het gelijk”, lacht Harry. “Dit jaar is er weer trick or treat in de wijk, dus dan verkleden we ons allebei, en delen we snoep uit.” De populariteit van Halloween zit in de lift, en daar weet Harry alles van. “Ik denk dat dit een blijvertje is.”

Versier jij jouw tuin ook voor Halloween? Mail je foto’s naar [email protected]