Hartenkreet van 135 organisaties Rotterdam om meer asielzoekers op te vangen in de stad

135 Rotterdamse religieuze, culturele, maatschappelijke en jongerenorganisaties roepen de gemeente Rotterdam op om meer asielzoekers op te vangen in de stad. Initiatiefnemer Ineke Palm heeft donderdagmiddag op het stadhuis met een tiental ondertekenaars, de hartenkreet overhandigd aan wethouder Achbar.

In het galmende trappenhuis van het stadhuis vertelde ondertekenaars van het manifest de wethouder waarom zij denken dat Rotterdam meer asielzoekers kunnen opvangen. “Er is een grote bereidheid van de ondertekenaars en vanuit de samenleving om een oplossing te vinden voor deze crisis,” vertelt een ondertekenaar, “maar deze coalitie wil dit blijkbaar niet”.

Wethouder Achbar spreekt zijn waardering uit voor de organisatie van het manifest en hij deelt de zorgen die de ondertekenaars hebben. Maar, ‘in het coalitieakkoord staat dat we niet meer dan 500 asielzoekers opvangen’ en daar blijft het bij volgens de wethouder.

Initiatiefnemer Ineke Palm is nog niet tevreden met het antwoord van de wethouder, “we snappen dat hij niet het beleid in een keer van tafel kan gooien, maar hij kan wel het gesprek erover aangaan en het heroverwegen. We zullen hem blijven bestoken” lacht ze.

Wil je meer weten over het Rotterdamse asielbeleid? Op vrijdagmiddag vertelt OPEN Rotterdam je er alles over, dus blijf kijken!