Havensteder bouwt mee aan een groener Vreewijk en verloot bomen

Havensteder bouwt mee aan een groener Vreewijk en verloot bomen

Woningcorporatie Havensteder verloot drie bomen onder inwoners van Vreewijk die graag een extra stukje groen in hun tuin willen hebben. Het initiatief moet ervoor zorgen dat het groen in de wijk in Feijenoord niet verdwijnt.

“Jaarlijks moeten wij helaas aardig wat bomen in onze wijk wegzagen die dood of ziek zijn. We planten hier weer nieuwe bomen voor terug. Drie daarvan verloten we onder de bewoners in de wijk”, vertelt medewerker van Havensteder Sabrina de Graaf.

Vreewijk is een tuindorp en beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat al het groen is beschermd en er vergunningen aangevraagd moeten worden bij de gemeente om bomen te verwijderen en te herplanten. “We doen er alles aan om het karakteristieke groen te behouden. Er worden namelijk veel bomen weggezaagd omdat deze oud of ziek zijn. Door bomen te herplanten, geven we een stukje natuur terug aan de wijk.”

Initiatieven in de wijk
In het kader van een groen(er) Vreewijk zijn er op dit moment meerdere initiatieven in de wijk. Zo kunnen bewoners helpen tijdens de opruimdagen, is er een verbeterprogramma bedoeld voor renovatie van woningen en tuinen en zijn er organisaties die bewoners helpen aan een heg. Volgens Sabrina moeten er volgend jaar nog meer bomen worden geplant in Vreewijk.