HC Rotterdam vernoemt zaalhockey-toernooi naar trouwe supporter

De Rotterdamse Hockey Club, HC Rotterdam, houdt zaterdag 10 februari 2018 tussen 13:00 en 19:00 uur de eerste editie van het ‘Piet Kind Super Satur-D’, een zaalhockey-toernooi dat vernoemd is naar een trouwe supporter.

De 90-jarige Piet Kind is afgelopen december overleden. Binnen en buiten de club wist Kind ‘alle harten voor zich te winnen’ door altijd een ‘gevulde’ snoeptrommel bij zich te hebben voor de jeugd en een doosje hondensnoepjes. De organisatie laat weten dat het wennen is zonder hun trouwe supporter langs de lijn, maar dat hij ‘er toch nog een beetje is door dit toernooi naar hem te vernoemen’.

Het evenement is bedoeld voor de districtskampioenen bij de jongens en meisjes D, kinderen van 10 tot 12 jaar. Eerder lag de organisatie van dit toernooi voor de meisjes in Zwolle en voor de jongens in Nijmegen.

In deze leeftijdsklasse is er geen Nederlands Kampioenschap, omdat de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) het plezier voor deze spelers voorop stelt. In de voorgaande jaren is er wel een ‘officieus NK’ gehouden waarbij de KNHB een financiële bijdrage leverde voor de zaalhuur. Deze tegemoetkoming is er niet meer waardoor deze wedstrijd niet meer werd gehouden. HC Rotterdam heeft toen de competitie een nieuw leven ingeblazen. De deelnemende verenigingen geven een onkostenvergoeding, zodat op deze manier de zaalhuur wordt betaald.

De jongensteams worden vertegenwoordigd door Hurley, Apeldoorn, Cartouche, Den Bosch en Schaerweijde. Rotterdam is ook aanwezig door een wildcard. Bij de meiden is die wildcard voor Zwolle. Ook zijn de meisjesteams van Push, Bloemendaal, Nijmegen, Rotterdam en Schaerweijde uitgenodigd.

In totaal doen twaalf teams mee aan de Piet Kind Super Satur-D: zes jongensteams en zes meidenteams. Zij spelen één keer 35 minuten per wedstrijd. Elk team bestaat uit zestien leden, maar een deel daarvan zijn wisselspelers. Er staat één speler in het doel, vijf in het veld en de rest zit op de bank, de posities van de spelers rouleert.

Alle teams spelen minimaal twee wedstrijden en maximaal vier wedstrijden. Tijdens het evenement worden er twee poules gemaakt van drie teams. In eerste instantie spelen zij twee wedstrijden. Eventueel gevolgd door een ‘kruis halve finale’, waarbij bijvoorbeeld de nummer één van poule A het opneemt tegen de nummer twee van poule B. Daaruit komt een finale en zo wordt de kampioen ‘bepaald’.

De organisatie laat weten dat de spelers gedurende de winterstop trainen in de zaal. “Vroeger was het te koud om in de maanden december, januari en februari buiten te spelen.”

Het strijdtoneel is Topsportcentrum Rotterdam aan het Van Zandvlietplein 20.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat