Helden op zeer kunstzinnige sokken

Veel mensen doneren oude kleding aan het Leger des Heils, maar in al die zakken zitten erg weinig sokken en laat de liefdadigheidsinstelling daar nu juist zo’n behoefte aan hebben. Let’s Do Goods brengt daar met hun bijzondere sokkencollectie verandering in. 

De kleurrijke ontwerpen zijn gemaakt door dakloze kunstenaars. Wanneer je een paar sokken koopt, doneren zij een paar aan het Leger des Heils. Eén van de kunstenaars is de Rotterdammer, Gily Nelom. Hij studeerde in Suriname aan de Nola Hatterman Art Academy. Hij komt naar Nederland en wil verder als kunstenaar, maar hij verliest zich in de wereld van feesten en het snelle geld. Hij raakt aan lager wal, verliest zijn woning en moet zichzelf hervinden. Via het Leger des Heils komt hij in aanraking met de Nico Adriaans Stichting waardoor hij langzaam maar zeker, zijn leven weer op de rit krijgt. Hij pakt het maken van kunst weer op om daarmee zoals hij dat zelf zegt ‘zijn korte lontje weg te schilderen.’

Vanaf 2016 is Gily een vaste en graag geziene gast bij Via Kunst, het atelier waar Let’s Do Goods mee samenwerkt. Hij heeft ondertussen geëxposeerd in onder meer het Zuidplein Theater en het Museum Rotterdam. Vogels zijn een terugkerend onderwerp in zijn werk, voor hem staat de vogel symbool voor vrijheid.