Herman wil de oudste beveiliger van Nederland worden in Museum Boijmans

Herman Mastwijk ging als jong ventje al wekelijks naar Boijmans Van Beuningen en dat vond ‘ie geweldig. Toen hij in de crisis werd wegbezuinigd bij een pensioenfonds, besloot hij dan ook het roer om te gooien. Hij werd suppoost bij het museum.

“Ik kom al 58 jaar in dit museum. Vanaf kleins af aan iedere zondagmiddag naar Boijmans toe”, begint Herman Mastwijk. “Ik heb me omgeschoold naar beveiliger om in musea te kunnen werken. Heb de stoute schoenen aangetrokken en mijn eigen museum aangeschreven. En nu sta ik hier met mijn neus bovenop de collectie”, grijnst hij. “Onlangs heb ik de koningin nog mogen begeleiden door het museum. Dat zijn de leuke klussen”, vult hij aan.

Het Boijmans van Beuningen museum gaat in mei helemaal dicht omdat er een grootschalige verbouwing gepland staan. Het zal meerdere jaren duren voor het museum weer open kan en dat vindt Herman jammer. “Maar het is ook gewoon nodig. Dit gebouw is al 80 jaar oud, versleten. Ik kijk er naar uit. Ik ben nu 61 dus als het 7 jaar gaat duren dan ben ik 68. Daar baal ik wel van. Ik kan dus niet met pensioen, want ik zal moeten blijven werken om het allemaal mee te maken”, zegt hij met toch een lichte grijns op zijn gezicht. “De oudste beveiliger is nu 82 geloof ik. Het zou toch mooi zijn als ik daar nog overheen kan”, besluit hij gemotiveerd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter