Herrieschoppende kat gevangen: Overschie oase van rust na slapeloze nachten

Na wekenlang wakker te zijn gehouden door een nocturne onruststoker, kunnen de bewoners van Overschie eindelijk genieten van hun nachtrust. De beruchte rode zwerfkat, die volgens bewoners iedere nacht de hele buurt wakker miauwde, is gevangen en meegenomen door Stichting Zwerfkatten Rijnmond.

“De kat veroorzaakt al bijna drie weken overlast”, vertelt buurtbewoner Stephanie van der Velden. “Hij is ‘s nachts telkens aan het miauwen in de buurt van de Terpstraat, waardoor niemand kan slapen.” Vanuit Stichting Dierenlot kwam Stephanie terecht bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Daarom kwamen de vrijwilligers dinsdag langs om de kat te vangen.

In de val
In de Facebookgroep Overschie Leeft laat Stephanie weten dat er om twee uur ‘s middags een val is geplaatst. Een halfuur na het plaatsen van de val is de kat erin gelopen. Toen is hij meegenomen door de stichting. “Er was geen geregistreerde chip te vinden, dus ze proberen nu te achterhalen of er een eigenaar is.” Oprichter van de stichting Ineke Jochims laat ons weten dat zij vermoedt dat dit een huiskat is geweest. “Wij gaan de kat aanmelden op Amivedi, een website voor vermiste en gevonden huisdieren”, vertelt ze. “Als er voor deze kat zich binnen twee weken geen eigenaar meldt gaan wij het dier herplaatsen.”

Eigenaar
Stichting Zwerfkatten Rijnmond is een Rotterdamse organisatie die zich inzet voor het verminderen van zwerfkatten in de regio. Door zwerfkatten te vangen en te steriliseren of castreren hopen ze de populatie onder controle te houden. Bovendien worden ze ontvlooid en gevaccineerd. Tamme katten worden herplaatst en verwilderde katten worden teruggebracht naar hun vertrouwde omgeving.