Het is vanaf vandaag verboden om te roken bij Tramhalte Museumpark

De tramhalte Museumpark is sinds vandaag de eerste rookvrije tramhalte van Rotterdam. Wethouder Faouzi Achbar opende aan het eind van de middag de rookvrije tramhalte samen met RET-directeur Maurice Unck, Bianca Buijck van Rotterdam Stroke Service en kinderarts Jasper Been. Op het perron hebben zij ook een tegel van de Rookvrije Generatie geplaatst, om aandacht te vragen voor het belang van een rookvrije omgeving voor toekomstige generaties.

Op 11 juli 2019 diende Achbar, die inmiddels wethouder Welzijn is in Rotterdam, al de motie ‘Niet roken bij de metro’ in. In de motie wordt het college verzocht in samen met de RET te verkennen hoe roken bij bus- en tramhaltes kan worden tegengegaan. Hieruit is in 2020 het Gezond010 akkoord gekomen. In dit akkoord heeft de gemeente acties uitgewerkt om, samen met partners in de stad, te komen tot een rookvrije generatie.

Eén van de initiatieven is het realiseren van rookvrije bus- en tramhaltes. Hiervoor zijn door RET en gemeente Rotterdam twee tramhaltes aangewezen als rookvrije halte. De halte Museumpark als eerst, later volgt de halte Vasteland. Na evaluatie kijken beide partijen of het mogelijk is om meer haltes in Rotterdam rookvrij te maken.