Feestgangers laten sigarettenpeuken achter op Dakakkers

Dakboeren van de Dakakkers op het Schieblock zijn niet te spreken over hoe bezoekers van de opening van Biergarten en het feestje van Playground Rooftop, de akkers hebben achter gelaten.

Op de Facebookpagina van Dakakkers zijn foto’s te zien van peuken tussen het groen. Ook schijnen vers geplante plantjes te zijn vertrapt. Verschillende mensen reageerden op Facebook verbaasd en vroegen zich af waarom Dakakkers toestemming voor het feest had gegeven.

Iemand schreef: “Dit is een beetje gek natuurlijk. Als je dit soort evenementen toestaat, dan weet je toch welke consequentie(s) dit heeft voor je locatie? Draag dan ook zelf mede de verantwoordelijkheid en maak, in het vervolg, betere afspraken.”

Maar de dakboeren wisten naar verluidt niets van het feest. “Er waren met ons geen afspraken gemaakt. We wisten dit dus niet. Anders hadden we dit niet toegestaan, ook im verband met de voedselveiligheid. Dit was buiten ons om geregeld.” Volgens de dakboeren mogen er overigens slechts zestig mensen tegelijk op het dak lopen. “Zeker geen 300. Dat is een strikte brandweereis.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat