Het is weer herfstvakantie: vijf leuke activiteiten in Rotterdam

Het is herfstvakantie! Een tijd om optimaal te genieten van het herfstweer en allerlei herfstige activiteiten doen in de stad. Weet je nog niet zo goed wat er allemaal te doen is de komende week? Hieronder vind je een overzicht met een greep uit de leukste herfstactiviteiten voor kinderen en gezinnen tussen 16 en 22 oktober in Rotterdam!

Zien en doen in de Kunsthal
Speciaal voor de herfstvakantie opent de Kunsthal heel de week, en dus ook de maandag, de deuren. Er is van alles te doen: van het bezoeken van de tentoonstellingen Ai Weiwei en [H]erkennen Herbouwen tot het zelf maken van kunst.

De Kunsthal is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

CineKid Festival in Podium Islemunda
Voor het eerst doet Podium Islemunda in Rotterdam-IJsselmonde deze herfstvakantie mee aan het Cinekid Festival, ’s wereld grootste film- en mediafestival voor kinderen van vier tot en met veertien jaar. De hele week draaien er variërende films voor de verschillende leeftijdsgroepen, waaronder Zeevonk, Dancing Queen en Saïd & Anne. Alle films zijn uitgekozen voor CineKid Festival.

De films draaien van woensdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Ook zijn er verschillende kunstworkshops voor kinderen.

Sprookjesachtige herfstwandeling door het Kralingse Bos
Het Kralingse Bos is tijdens de herfstvakantie weer omgetoverd tot een magisch lichtfeest. De Grote Schijn keert voor de vierde keer terug naar Rotterdam. Bezoekers kunnen een twee kilometer lange tocht door het donker afleggen, waar ze verrast worden door sprookjesachtige kleuren en geluiden.

De Grote Schijn is tot en met 29 oktober in het Kralingse Bos. Elke avond tussen 18.00 en 23.00 uur is het lichtjesspektakel te bezoeken.

Plaswijckpark in Halloweensferen
Ook in Plaswijckpark is tijdens de herfstvakantie van alles te beleven. Zo zijn er tot en met 22 oktober verschillende knutselactiviteiten, kun je je laten schminken, is er een speurtocht en als kers op de taart zijn er op 18, 19 en 20 oktober de speciale griezelavonden.

Plaswijckpark is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Alles over techniek in Nieuwe Instituut
Hoe werken computers? En hoe is het internet gemaakt? In Nieuwe Instituut kunnen kinderen speelsgewijs tijdens de herfstvakantie antwoorden krijgen op die vragen. Ook kunnen ze sieraden maken van computeronderdelen, op speurtocht naar de ‘baas van het internet’, leren hoe cameraherkenning werkt en dansen met een enorme robotgiraffe

Nieuwe Instituut is dinsdag en woensdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend, donderdag van 10.00 tot 21.00 uur en vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.