Het is Internationale Vrouwendag: dit zijn zes inspirerende Rotterdamse vrouwen

Het is vandaag Internationale Vrouwendag! OPEN Rotterdam zet daarom zes vrouwen in het zonnetje voor hun verdiensten voor de stad.

Dounia Lyken
Dounia Lyken heeft op twintigjarige leeftijd al twee stichtingen opgericht. Stichting Charity Helping Hand en Stichting Feis. Stichting Charity Helping Hand biedt de helpende hand door, onder andere, voedselpakketten voor ongeveer 500 gezinnen in de stad te maken.

Batya Brown
Batya Brown uit Hoek van Holland inspireert. Als slachtoffer van de toeslagen affaire gaat ze de strijdt aan tegen het onrecht en is daarmee een voorbeeld voor andere Rotterdammers. Mo’Movies maakte in samenwerking met OPEN Rotterdam de documentaire Batya die op woensdag 8 maart in première gaat.

Alycia Colijn
Alycia Colijn is Mental Health Activist. Online deelt zij over het belang om aandacht te hebben voor mentale kwetsbaarheden. Door open te zijn over stress, burn-out en depressie, leert zij ons hoe je ook in kwetsbaarheid het hoofd koel kan houden.

Suzanne Bruseker
De meiden van Chicks And the City hebben het eerste exemplaar van het ‘Manifest Tegen Racisme’ overhandigd aan wethouder Vincent Karremans. Met dit manifest willen ze onder meer aandacht vragen voor een actieve aanpak tegen racisme. Suzanne Bruseker was projectleider van Chicks Against Racism.

Amina Ali
Moeders uit de Wijk is een project van Stichting Krachtvrouwen Oude Westen. Met dit project stuurt initiatiefnemer Amina Ali Hussen vijftien moeders de wijk in, om zo problemen op te lossen en de mensen te helpen.

Dilly van de Padt
Vrijwilliger Dilly van de Padt maakt kussentjes voor vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Dilly maakt de harten kussentjes samen met ongeveer 26 andere dames. Dilly probeert vooral ouderen bij het project te betrekken om deze uit hun eenzaamheid te halen.