Katendrechtse vrouwen in het zonnetje gezet voor Internationale Vrouwendag

Zo’n twintig Katendrechtse vrouwen vieren vandaag Internationale vrouwendag in Het Huis van de Wijk in Katendrecht. Dat is twee dagen eerder voor de officiële datum, maar de vrouwen willen in het weekend tijd hebben voor het gezin.

In samenwerking met Humanitas zorgen de vrijwilligers van het buurthuis voor een gezellige dag. Ze brengen de Katendrechtse vrouwen bijeen en zetten ze in het zonnetje. Daarnaast beoefenen de Katendrechtse vrouwen yoga en worden ze verzorgd door een nagelstyliste.

De vrijwilligers zorgen ook voor het eten. Omdat de vrijwilligers zoveel verschillende achtergronden hebben, is er een ruime keuze uit heerlijke diverse hapjes. “Soms vergeten we onszelf en zijn we te druk bezig met mensen om ons heen. Vandaag is het een dag om ons centraal te zetten.”

Mevrouw Sambo woont al 20 jaar in Katendrecht en werkt sinds kort als vrijwilligster in het buurthuis. Bijeenkomsten zoals deze vrouwendag zijn volgens haar erg belangrijk omdat het haar een thuisgevoel geeft. “Als meer activiteiten worden georganiseerd, kunnen nieuwe bewoners samen groeien met de echte Katendrechters”, vertelt ze.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat