Het Komt van Zuid

Het Komt van Zuid is een fictieve familie musicalserie van 3 afleveringen. Het verhaal gaat over Keyara die vaak in het buurthuis te vinden is wanneer haar moeder niet thuis is. In het buurthuis leert ze leeftijdsgenoten kennen waarmee ze een band vormt. Als band overwinnen ze een hoop beproevingen en ondervinden ze dat je heel ver kan komen wanneer je gebruik maakt van je eigen talent.
 

Maar ook heeft Keyara met een echt hedendaags probleem te maken. Armoede. Nog steeds is Rotterdam de stad met de meeste mensen die leven onder de armoede grens. Zo groeit hier 1 op de 5 kinderen op in armoede. Een probleem wat groter is dan ze doet vermoeden.

Met de serie wordt deze problematiek aangehaald en worden er mogelijkheden laten zien die buurthuizen of wijkteams bieden om boven deze situatie op te komen. Een van de factoren die vooral naar voren komt is het ontwikkelen en stimuleren van talent. 

Aflevering 3
De band gaat mee doen aan Imro’s talentenshow maar wanneer ze hun nummer willen insturen ontdekken ze dat er nog een videoclip bij moet. Hoe gaan ze dat nou weer voor elkaar krijgen? Gaat het Keyara en de band lukken om de clip op tijd af te krijgen en de grote geldprijs te winnen?

Aflevering 2
Keyara zit bij de band en ze gaan vanavond al optreden. Dit zit haar nog niet lekker want er ontbreekt nog wat in hun act. Gaat ze er op tijd achter komen wat dat is? En nog belangrijker; is haar moeder er vanavond wel bij?

Aflevering 1
Wanneer Keyara op een zonnige dag thuis komt vind ze een briefje waarop staat dat haar moeder laat thuis is. Ze besluit daarom naar het buurthuis te gaan waar Adriaan haar probeert op te vrolijken. Dit lukt pas echt wanneer ze op een geluid af gaat in de kelder. Ze ontdekt een groepje leeftijdsgenoten die muziek aan het maken zijn. Het lijkt nog nergens op maar misschien kan Keyara ze helpen?

Clips


<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Jlh0DJxtW8s” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter