Het nieuwe Olli beeld zoekt een thuis in Rotterdam

Ollimania, Didi Bok en Hein Mevi

Het kunstenaarsduo Didi Bok en Hein Mevi heeft een uniek en nieuw Olli beeld gemaakt. Maar helaas heeft dit beeld nog geen staanplaats gevonden. De nieuwe Olli is daarom op zoek naar een mooie publieke plaats in Rotterdam.

Een school, sportclub, winkel, gemeente-instelling of heel wat anders, voor Olli is alles goed zolang hij maar de Rotterdammers blij kan maken. ‘Zodat Olli zijn missie van elke dag een glimlach geven kan waarmaken!’ is er te lezen in de oproep op de website van de kinderboekenreeks Ollimania, waar het olifantje Olli de hoofdrol in speelt.

Het nieuwe Olli beeld is met sokkel 2.30 meter hoog en 1.40 meter breed. Het beeld weegt 120 kilo en staat op een sokkel met verrijdbare wieltjes zodat het beeld makkelijk te plaatsen en te verplaatsen is.

Waar komt Olli te staan?
Wie een goed plekje weet voor de nieuwe Olli, kan contact opnemen via de website van Ollimania. De enige voorwaarde is dat het beeld ergens overdekt of binnenkomt te staan, want Olli kan niet goed tegen de regen.

Annemiek van Wegen-Delhaas van de gemeente Rotterdam deelde de oproep ook op LinkedIn. Onder de post kwamen al een aantal leuke ideeën, zoals de nieuwe Olli in het kinderrevalidatiecentrum Rijndam in Schiebroek of op een mooie plek in de Hogeschool Rotterdam.