Olifantje Olli krijgt Gouden Boekje: ‘Olli begint een orkest’

De populaire, ronde olifant Olli van Ollimania, is in het verleden al op verschillende plekken in Rotterdam te vinden geweest. Na de eigen boekenreeks te hebben gepubliceerd wordt Olli nu onderdeel van de populaire en welbekende reeks van de Nederlandse Gouden Boekjes.

Olli in Rotterdam
Didi Bok, designer en schrijver bedacht samen met regisseur en illustrator Hein Mevi het ronde Olifantje in 2004. In 2015 werd een twee meter hoog Olli beeld geschonken aan het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis en werd Olli hier op de muren afgebeeld.De ontmoeting tussen Diergaarde Blijdorp en Olli gaat nog verder terug; 9 jaar geleden waren de knuffels van dit stripfiguur een ontzettend gewild item uit de ‘Blijdorpse’ souvenirwinkels.

Het gouden boekje
In het gouden boekje Olli begint een orkest, staat de verbindende kracht van de muziek centraal. Dit boekje is gemaakt door Didi Bok en Hein Mevi. Hoewel het boekje goed op tijd is voor de kinderboekenweek, die woensdag 5 Oktober start, wijkt het iets af van het thema. Dat is voor de kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen.